Jeanette van Heijningen

Jeanette van Heijningen heeft in 2002 een vierjarige Shiatsu opleiding afgerond aan de Amsterdamse School voor Iokai Shiatsu, waar zij onder meer les ontving van de Japanse  Sasaki sensei.

Sinds 2003 geeft zij Shiatsu behandelingen in haar eigen praktijk aan huis en werkt zij freelance bij verschillende bedrijven waar werknemers stoelmassage aangeboden krijgen.

In het verleden heeft zij als A-verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis (7 jaar) en als wijkverpleegkundige in de wijk (2 jaar) gewerkt. Daarna heeft zij een culturele antropologie en niet-westerse sociologie aan de UVA gestudeerd. In deze opleiding heeft zij de westerse en oosterse geneeskunde op een wetenschappelijke manier met elkaar vergeleken en zich in het Boeddhisme gespecialiseerd. De westerse werkervaringen en wetenschappelijke benaderingen van geneeskunde zijn een goede aanvulling op de oosterse traditionele benadering waarmee zij als Shiatsu therapeut werkt.

Na 14 jaar werken met Shiatsu, is het gevoelsmatige werken met haar handen verder ontwikkeld en verfijnd (haar handen weten vaak eerder waar zij moeten zijn dan haar hoofd). Ook hebben de Shiatsu ervaringen haar inzicht in gezondheid & ziekte sterk veranderd en verdiept.