Shiatsu

Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een eeuwenoude oosterse geneeskunde. Kenmerkend is de invoelende aanraking met twee samenwerkende handen. Door druk uit te oefenen zorgt de Shiatsu behandelaar ervoor dat de energiebanen in het lichaam worden geactiveerd, hierdoor kunnen klachten worden verholpen en heb je daarna meer energie.

Reactie van een client: “Het lijkt wel alsof ik weer beter kan zien, hoe kan dat?”

Shiatsu kijkt naar de mens in zijn geheel, je fysieke en geestelijke welzijn dus met elkaar verbonden. Volgens de oosterse geneeskunde kent ons lichaam een uitgebreid stelsel van energiebanen. Deze hebben een relatie met onze lichaamsfuncties en organen. Wanneer er verstoringen zijn in de energiebalans kan dit lichamelijke of geestelijke klachten tot gevolg hebben. De Shiatsu behandelaar heeft als doel die balans te herstellen.

In de oosterse geneeskunde draait alles om balans. Dit ontstaat onder meer in samenhang met de omgeving. We worden voortdurend blootgesteld aan veranderingen en druk en onze levensstijl daagt ons uit. Het vermogen ons aan te passen aan de voortdurende veranderingen in ons leven zijn volgens de Shiatsu benadering bepalend voor onze gezondheid en algeheel welzijn.